fbpx Skip to content

Allergie behandelen met hypnotherapie

Hypnose kan jouw allergiemedicijn zijn, als je het toelaat.

Een allergie

Wanneer je een allergie hebt, moet je met veel dingen rekening houden. Tijdens je dagelijks leven moet je de hele tijd van alles in de gaten houden, afhankelijk van je allergie. Bijvoorbeeld bij voeding of je niet per ongeluk in contact kan komen met je allergie. Of wanneer je last hebt van hooikoorts, dat je dan niet kunt genieten van de lente zoals elk ander mens.
Het is zonde om vanwege een allergie een leuk tuinfeestje met barbecue te moeten laten gaan.

Wat is een allergie?

Een reactie op het immuunsysteem

Je immuunsysteem reageert niet logisch op onschadelijke stoffen. Ze doet net of het wel schadelijk is en daardoor krijg jij gigantisch last van je allergische reactie.

Allergie is een gedrag

Wat vaak gebeurt is dat je lichaam in een schone omgeving zelf problemen gaat bedenken en dan wordt je immuunsysteem overgevoelig voor stoffen die helemaal niet schadelijk zijn.

Je lichaam reageeert op iets van buiten

Je lichaam reageert vaak op iets van buiten, zoals pollen. Opeens gaat het iets “doen” en dat iets “doen” is gedrag.

Met hypnotherapie dit gedrag veranderen

Een allergie is onbewust gedrag van je immuunsysteem. Juist omdat hypnose invloed heeft op het onderbewuste kan het bepaalde allergieën verhelpen. Dit blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek. Bekijk onderstaande ervaring van Wannes die zijn hooikoorts behandelde met hypnose.

Play Video

Hooikoorts was na de sessie weg

Wannes had ontzettend last van zijn hooikoorts. Rode ogen, niezen, kapotte slijmvliezen, rode vlekken op de armen. Het had ontzettend veel invloed op zijn leven want hierdoor kon hij niet meer hardlopen. Juist iets dat hij leuk vindt om te doen.
Daarbij leek het ook nog elk jaar erger te worden. Iets dat helemaal niet logisch was. Na de hypnosesessie kon hij meedoen met de avondvierdaagse van zijn dochter, weer hardlopen en had hij geen last meer van zijn allergische reactie.

Hoe kom je van je allergie af?

Wanneer je bij mij komt om van je allergie af te komen gaan we een aantal zaken doen. De behandeling om minder last te hebben van je allergische reactie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar hypnose en allergische reacties. Plus de kennis die ik in de loop der jaren heb opgedaan. We doorlopen een aantal fases om je van je reactie af te helpen.


Sessie 1: Identificeren van je allergiegedrag. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.


Sessie 2: Wegnemen van het allergiegedrag. Je onbewuste krijgt nieuwe informatie om op een andere manier met de allergie om te gaan. Deze sessie duurt gemiddeld 1,5 uur.


Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1 uur.

Klaar voor een leven zonder allergie?