fbpx Skip to content

PTSS klachten stoppen met hypnose

PTSS behandelen met hypnose door de juiste technieken toe te passen

PTSS

Als je een trauma ervaart dan weet je brein het even niet meer en slaat als het ware op tilt. 10 tot 15 % van de mensen krijgt na het meemaken van een traumatische gebeurtenis last van PTSS. 

Je lichaam vult zich met een intense angst of afschuw. Je voelt je hulpeloos en de traumatische ervaring blijf keer op keer beleven. Net als bij angst ontstaat vermijdingsgedrag waardoor het steeds moeilijker wordt om jouw leven te leiden.

Voordelen van het behandelen van PTSS

Wanneer je PTSS behandelt kun je de kracht die je nu gebruikt om de angst te weerstaan juist gebruiken om een fijn leven te hebben. Als een echte Aikido-meester zal je de PTSS triggers kunnen ontwijken of anders zien aankomen waardoor je er met gemak mee omgaat.

Dit zal goed zijn voor van alles. Het hebben van een goede mentale gezondheid is ook goed voor je fysieke gezondheid. Je immuunsysteem wordt bijvoorbeeld sterker wanneer je geen last hebt van traumatische stress.

De gevolgen van onbehandelde PTSS zijn ook geen pretje. De kans is groot dat je weerstand verlaagd wordt door de constante stress in je lichaam en dat je in een sociaal isolement raakt vanwege het willen vermijden van triggers. Het is daarom erg belangrijk om hier iets aan te doen.

Zo word je mentaal en fysiek sterker en blijft je band met je sociale omgeving intact.

Psycholoog of hypnotherapie en PTSS

Mensen met PTSS komen vaak terecht bij een psycholoog. In de psychologie wordt praten vaak ingezet als therapie. Praten helpt inderdaad. Maar recent breinonderzoek toont aan dat te veel praten de klachten juist verergert.

Bij hypnotherapie pakken we het daarom anders aan. In hypnotherapie werk je naar oplossingen toe. Onze technieken veranderen je kijk op de gebeurtenis en daarmee veranderen de bijbehorende emoties. Naast een grotere effectiviteit gaat deze methode ook veel sneller dan behandeling door een psycholoog.

Hoe kom je van je PTSS af?

We gebruiken de modernste en geteste technieken, zoals onder andere IEMT en regressie. Deze technieken zijn zo effectief, dat je na een aantal sessies (2-3) al een enorme verbetering merkt. Bij sommigen mensen met PTSS is een set van 3-6 sessies al voldoende. In andere gevallen zijn vervolgbehandelingen mogelijk.

Sessie 1: Identificeren van je trauma en emotietrigger. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

Sessie 2: Wegnemen van het trauma en de bijbehorende emoties. Installeren van de verandering in je onbewuste. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uur.

Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1 uur.

Gun jij jezelf een leven vrij van PTSS?