fbpx Skip to content

Trauma wegenemen met hypnotherapie

Word sterker dan ooit.

Trauma

Trauma dat behandeld kan worden met hypnotherapie is psychologisch trauma. Je kunt een trauma hebben gekregen door allerlei zaken, maar over het algemeen is een trauma het gevolg van een vreselijk onveilige situatie of gebeurtenis die je gevoel van veiligheid totaal heeft weggenomen.

Psychisch trauma

Het is helemaal niet handig om een leven te hebben terwijl je het gevoel hebt dat je totaal onveilig bent als je een voet buiten de deur zet, of zelfs in je eigen woning. Het is zwaar en dat is niet nodig. Daarbij belet het je om de kansen in je leven te benutten.

Het is mogelijk om je te verlichten van je trauma. Door de situatie op een andere manier te bekijken kan je al veel doen om je veiligheidsgevoel te herstellen. Daarmee wil ik je graag helpen.

Daarnaast kan je ook geholpen worden met jezelf in je kracht zetten, zodat jij weer een leven kunt leiden wat leuk is en die je echt wilt hebben.

Snel van je klachten af met hypnotherapie

In tegenstelling tot een psycholoog, die vaak praten als therapie inzet, richt hypnotherapie zich rechtstreeks op de oplossing. We gebruiken technieken die je trauma en de daaraan verbonden emoties weer verwerkbaar voor je maken. Dus ook triggers die je aan het trauma doen denken, pakken we aan en lossen we op.

De snelheid waarmee je resultaat behaalt zal je verbazen. Je krijgt moderne technieken die goed getest zijn op hun effectiviteit, zoals IEMT. In de meeste gevallen heb je na 2 tot 3 sessies al een aanzienlijke verbetering van je leven. Er zijn gevallen dat 3 sessies voldoende zijn om volledig van je trauma bevrijd te zijn.

Voordelen van hypnotherapie bij traumaverwerking

  • Je komt erachter dat je sterker bent dan je denkt.
  • Je kunt snel je gedachten veranderen waardoor je weer meer kunt.
  • Je voelt dat je verandert aan een soort verlicht gevoel.
  • Je krijgt direct energie als je de verandering opmerkt.
  • Je kunt beter ademen na de verandering.
  • Je kunt op een hele andere manier met je eigen weerstand omgaan.
  • Je voelt meer vertrouwen dat alles goed komt.
  • Je kunt je hart weer laten denken.
  • Je kunt andere gevoelens dan angst weer toelaten, zoals geluk.
  • Je ziet het grotere geheel van je leven beter.

De aanpak om snel van je trauma af te komen

Hypnotherapie is ontzettend krachtig en daarom gaan we ervan uit dat we in 3 sessies je trauma hebben weggenomen zodat jij weer krachtig en flexibel in het leven staat.

Sessie 1: In de eerste sessie onderzoeken we je trauma, waar komt het vandaan en waarom heeft het nog steeds invloed op je leven? We bereiden je onbewuste ook voor op de verandering die je gaat doormaken.

Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

Sessie 2: In deze sessie ga je je trauma en de bijbehorende emoties verwerken en een verandering in je onbewuste installeren zodat je weer sterk en flexibel bent.

Deze sessie duurt ongeveer 2 uur.

Sessie 3: In deze sessie dubbelchecken we of alles goed is gegaan en bevestigen we de verandering in je onbewuste (en bewuste).

Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

Ook jij kunt leven zonder trauma