fbpx Skip to content

Depressie weghalen met hypnose

Hypnose haalt de grijze waas van je leven.

Depressiviteit

Je bed is een plek waar je niet uit kunt komen, zelfs als je de hele nacht hebt liggen woelen. Je hebt allerlei gedachten dat het (wat het ook is) er toch niet toe doet. Het is gewoon allemaal niet leuk en nutteloos. Hierdoor kun je je lastig concentreren en je kunt last krijgen van schuldgevoelens of juist totale onverschilligheid.

Dit heb je helaas niet 1 dag, maar al meerdere weken (misschien zelfs maanden). En eigenlijk word je er zelf ook wel moe van (alsof je dat niet al bent).

Depressie herkennen

Wat is nu eigenlijk een depressie en waar herken je het aan? Er zijn een aantal zaken waaraan je kunt herkennen dat je last hebt van depressieve gevoelens, namelijk:

  • Last van angst.
  • Vermoeidheid.
  • Concentratie.
  • Je voelt je verdrietig.
  • Je hebt geen zelfvertrouwen (ik kan niks).
  • Je bent snel geïrriteerd of vijandig naar anderen.
  • Geen motivatie.
  • Besluiteloos.
  • Het leven voelt totaal niet leuk.
  • Gedachten om jezelf pijn te doen of erger.

(Zwarte lijn hierboven hoort niet)

Dit is toch helemaal niet leuk? Gelukkig is er wat aan te doen.

Depressief zijn of depressief doen?

Het aantal depressieve mensen is het laatste decennium onlogisch gestegen, daarom kun je jezelf de vraag stellen ben ik depressief of doe ik depressief? Ik begrijp dat dit controversieel klinkt, maar het is mijn ervaring dat veel mensen tijdens hypnotherapie beseffen dat ze depressief doen!

Dit betekent niet dat je gelijk kunt stoppen met medicatie, al is het maar omdat je daar ontwenningsverschijnselen van krijgt. Overleg daarom altijd ook met je arts hoe om te gaan met de verandering die je met hypnose hebt bereikt en of dit iets betekent voor de hoeveelheid medicatie die je nodig hebt.

Gevoelens zijn te veranderen

Wanneer je last hebt van een depressie heb je vooral last van gevoelens van moedeloosheid, lusteloosheid en andere negatieve gevoelens. Het leuke is, dat gevoelens te veranderen zijn! 

Veel cliënten die ik help zijn depressief als ze bij me komen. Ook jij kunt mijn hulp krijgen. Je zult merken dat de energie die depressie je kost weer op een positieve manier gebruikt kan worden. Je gaat juist die energie krijgen en het wegvloeien van energie stoppen.

Hoe doen we dit?

Met hypnotherapie, IEMT en regressie zijn depressies op te lossen. Zelfs beter dan met alleen cognitieve gedragstherapie.

In de ervaring die ik heb zijn 3 sessies voldoende, maar je kunt er altijd meer krijgen wanneer dit toch nodig blijkt.

Sessie 1: We identificeren je depressie en welke overtuiging of gedachten ervoor zorgen dat je je machteloos, moedeloos en angstig voelt. Met deze sessie kan ik me ook voorbereiden op de daadwerkelijke hypnotherapie en een vorm kiezen die het beste bij jou problemen past.

Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

Sessie 2: In deze sessie gaan we daadwerkelijk aan de slag met hypnotherapie en gaan we belemmeringen wegnemen die voorkomen dat jij je weer normaal voelt en zelfs weer de leuke dingen van het leven inziet.

Deze sessie duurt ongeveer 2 uur.

Sessie 3: In de laatste sessie dubbelchecken we alles en bevestigen we de verandering die je hebt gemaakt om de depressie weg te nemen.

Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

Ook jij kunt je snel beter voelen zonder depressie