fbpx Skip to content

Verslaafd en van alles geprobeerd?

Laat hypnose je kijk op de verslaving compleet veranderen en laat het achter je.

Verslaving

Je weet best dat je gedrag niet gezond is. Niet voor je lichaam. Niet voor je geest. Diep van binnen zou je er ook liever vanaf zijn. Maar toch doe je het, iedere keer opnieuw. Er is altijd wel een reden waarom het toch even handiger is om door te gaan. Zodat je even jezelf een stuk beter voelt. Je voelt je totaal afhankelijk en in de ban van je verslaving. Alsof je zelf geen enkele keuze meer hebt. Stoppen probeer je wel, maar de timing is voor je gevoel nooit juist.

Wat is verslaving eigenlijk?

Als je verslaafd bent, is willen veranderd in moeten. Je bent afhankelijk geworden van je verslaving. Dat kan op geestelijk vlak zijn, maar ook lichamelijk. In je lijf zit een onbedwingbare drang om te blijven gebruiken. Nog langer te gamen. Of toch nog maar een glas in te schenken. Je verlangt iedere keer opnieuw naar het middel. En je hebt het gevoel niet meer zonder te kunnen leven.

Vaak ontstaat een verslaving omdat het je iets oplevert. Je dempt bijvoorbeeld een emotie. Of je voelt je zorgeloos en ontspannen. Je hebt -tijdelijk- geen last van belemmeringen. Je kunt ineens de hele wereld aan.

Iemand die begrijpt wat je voelt

Zelf heb ik veel mensen behandeld met verschillende verslavingen, zoals roken, drank, drugs, eet- en gameverslaving. Ik weet precies wat je voelt wanneer je weer de drang ervaart om gewoon te moeten gebruiken. Je kan het niet helpen. In je eentje van een verslaving afkomen is daarom haast niet te doen.

We gaan de energie van die drang eens omdraaien, zoals je de energie van je tegenstander in Aikido gebruikt om jezelf te verdedigen.

Binnen een paar sessies bevrijd van je (drugs- of drank) verslaving

Wanneer je verslaafd bent aan drugs of drank, dan is het goed om te weten dat je ervan af kunt komen met de hypnotherapie die ik geef. Je kan dan in een paar sessies bevrijd zijn van dat nare gevoel en van die drang.

Zelfs is het mogelijk om er binnen een paar minuten van bevrijd te zijn.

Het is handig als je een sterke motivatie hebt om te stoppen. Ben je heel erg verslaafd? Dan kan het handig zijn om eerst af te kicken in een kliniek vanwege de fysieke bijwerkingen van afkicken. Hypnose helpt wel om geen terugval te krijgen.

Hoe hypnotherapie je van je verslaving helpt

Een methode die we gebruiken is het ezelprincipe. Het ezelprincipe werkt op 2 manieren. Een ezel gaat lopen door met een stok op zijn achterste te slaan (pijn) en een wortel voor zijn neus te houden (plezier). Die 2 principes moet je dus gaan gebruiken om effect te sorteren in de behandeling. Doe je dit goed dan ben je in drie sessies bevrijd van jouw probleem!

Per geval wordt er wel gekeken naar de beste techniek, dus als je pijn en plezier verwacht maar dit niet bij je past dan wordt er een andere techniek bij je toegepast.

Sessie 1: Identificeren van je probleem. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1 uur.

Sessie 2: Wegnemen van dit probleem. Installeren van de verandering in je onbewuste. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uur.

Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1 uur.

Ook jij kan leven zonder verslaving.