fbpx Skip to content

Hypnotherapie toepassen

Zou je leven er anders uitzien als je geen last had van angst of een fobie? Of als je eindelijk van je verslaving afkwam? En hoe kan het toch dat juist jij door een burnout getroffen wordt? Graag leggen we je uit wat hypnotherapie is, hoe we werken en wat je van ons mag verwachten.

Helpt hypnotherapie bij mijn klachten?

Hypnotherapie is breed inzetbaar. De 10 meest voorkomende klachten staan uitgebreid beschreven onder de kop Hypnotherapie . Staat je klacht er niet bij? Klik hier en zie 45 klachten die met hypnotherapie verholpen kunnen worden.  Of neem even contact op. In een telefoon- of Zoomgesprek kunnen we prima vaststellen of hypnotherapie jou verder helpt.

Play Video

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapievorm die valt onder de alternatieve geneeswijzen. Naast andere technieken gebruiken we hypnose om in contact te komen met je onderbewuste. Op een veilige en relaxte manier creëren we gewenste veranderingen. Uiteraard onder het toezicht van onze beroepsvereniging VHEN.

Het is een misverstand dat je tijdens de hypnose de controle verliest. Dit zijn toneelhypnose praktijken, die helemaal niets met hypnotherapie te maken hebben. Ja, je richt je heel erg op jezelf en de stem van de therapeut, maar je blijft er gewoon bij.

Youtuber Thomas van “Gewoon Thomas”  wilde weten wel eens weten of hypnose nou “echt” is. In zijn video geeft Thomas uitleg.

Zelf aan de slag?

Wil je ervaren hoe hypnose werkt? Maak dan gebruik van een van onze hypnose geluidsfragmenten (MP3). Vul hier je voornaam en je e-mailadres in en je ontvangt de MP3 rechtstreeks in je e-mailbox. Ook ontvang je dan af en toe een interessant bericht van mij om je te helpen met je emotionele vrijheid. Wil je dit niet? Schrijf je dan eenvoudig uit.

Lukt het je om met behulp van de MP3 van je probleem af te komen? Fantastisch! Laat het me beslist even weten in een e-mail. Ervaar je weinig of geen verandering? Dan ligt je probleem waarschijnlijk in een diepere laag van je onderbewuste. In dat geval kunnen we beter samen aan de slag gaan.

Samen aan de slag? Zo werkt het:

Onze basisbehandeling bestaat uit drie sessies. De eerste sessie duurt ongeveer een uur gemiddeld. De twee overige sessies gemiddeld 1,5 uur. Na een sessie plannen we twee rustweken in. De drie sessies zijn gericht op: omgeving, gedrag en vaardigheden.

Recensies van eerdere hypnose sessie's

Sessie 1: het identificeren van je probleem

Je vertelt wat je doel is of anders gezegd: welke verandering je wenst. We onderzoeken de invloed van het onbewuste op je bewuste leven. Zo komen we erachter waarom je doet wat je doet. Daarna onderzoeken we samen welke andere mogelijkheden er zijn. De eerste sessie is bijzonder persoonsgericht. Jouw wensen staan centraal.

Sessie 2: het wegnemen van je probleem

Weet je wat er gebeurt als een sneeuwbal van de helling afrolt? Juist die wordt steeds groter en groter. In de tweede sessie nemen we het oorspronkelijke probleem weg (de sneeuwbal bovenaan de helling). Ook staan we stil bij wat deze verandering voor jou betekent. Want je moet nog wennen aan de nieuwe jij. En jij niet alleen, ook je omgeving. Daar besteden we aandacht aan. We noemen dit de installatie van de verandering.

Sessie 3: opruimen van de rommel

In de laatste sessie ruimen we de “rommel” voorgoed op. Dat zijn zaken die wel gerelateerd zijn aan je oorspronkelijke probleem, maar er verder los van staan. Zoals de sneeuwbal takjes, blaadjes en steentjes heeft verzameld bij het rollen van de helling. Deze sessie noemen we de bevestiging van de verandering.

Vaak zijn drie sessies voldoende. Is er sprake van veel bijkomende “rommel” of een forse verandering? Dan adviseren we je de therapie met ImpactCoaching aan te vullen. Zodat je comfortabel went aan al je nieuwe mogelijkheden.

Samen jouw belemmering oplossen?